2022-ben ennyit fizettek ki a német biztosítók az időjárási károkra

Vizsgáltassa felül meglévő lakásbiztosítását!A biztosítási szektor minden év elején izgatottan várja az összesítéseket arról, mekkora költséggel zárult az elmúlt év. A Német Biztosítók Szövetsége (GDV) legújabb adatai szerint a németországi katasztrófa- és időjárás károk 2022-ben 4,3 milliárd euróra becsülhetők. Ezen adat alapján a 2022-es év a korábbi évek viszonylatában átlagos évnek tekinthető.

"A 2021-es árvízkatasztrófa után a tavalyi év ismét egy átlagos természeti csapás év volt: sok biztosítási kárigénnyel, de olyan szélsőséges esemény nélkül, mint a Bernd-árvíz" - mondta Jörg Asmussen, a GDV főigazgatója.

A GDV jelentése szerint a vagyonbiztosítók 2022-ben összesen 3 milliárd eurót fizetnek ki vihar- és jégesőkárra, és további 400 millió eurót az egyéb természeti csapások, például a heves esőzések vagy árvizek által okozott károkra.

Bár a fenti adatok most Németországból érkeztek, azt biztosan elmondhatjuk, hogy az egyre változékonyabb időjárásra Magyarországon is számíthatunk, és a megelőzés, valamint az éghajlatváltozás következményeihez való alkalmazkodás fontosabb, mint valaha.

Az időjárás egyre szélsőségesebb, vagyontárgyainkat, otthonunkat, gépjárművünket pedig szeretnénk biztonságban tudni. Ebben lehet segítségünkre egy teljes körű lakásbiztosítás. A heves időjárás, a szélviharok, az intenzív esőzések 2022-ben is súlyos károkat okoztak mind az épületekben, mind a gépjárművekben, így ezt érdemes 2023-ban is szem előtt tartanunk.

Amennyiben otthonbiztosításra van szüksége, látogasson el az MNB által Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) oldalunkra: MFO kalkulátor

Egyéb biztosítási lehetőségekért pedig állunk a rendelkezésére kalkulációs felületünkön: Díjszámítás



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft