Megköthető-e az utasbiztosítás, ha már külföldön vagyunk?
Eurorisk-MagyarorszagTisztelt Ügyfeleink!

Bár mostanában sajnos nem sokan utaznak külföldre, fontosnak tartjuk, hogy aki utazik, az biztosan megfelelő, azaz érvényes biztosítást kössön. Az utasbiztosítási szabályok közül szeretnénk az egyik kevéssé ismertre felhívni a figyelmet.

Külföldre történő utazás esetén az utasbiztosítás kizárólag az utazás megkezdése előtt köthető meg, ráadásul a biztosítottnak a megkötéskor Magyarország területén kell tartózkodnia. Ezektől a szabályoktól csak a biztosító engedélyével lehet eltérni.

Ez azt jelenti, hogy ha már külföldön vagyunk, akkor - az egyes biztosítók szerződési feltételeitől függően - nem köthető meg érvényesen az utasbiztosítás, vagy csak a következő naptól érvényes a biztosítási fedezet.

Ezzel szemben általában lehetőség van az érvényesen megkötött utasbiztosítás szükség szerinti meghosszabbítására, akár külföldről is. Némelyik biztosító társaságnál ilyen esetben nem klasszikus szerződés-hosszabbítás történik, hanem új szerződés jön létre. Felmerülő hosszabbítási igény esetén a biztosító társaságot vagy annak asszisztencia központját kell felhívni a kötvényen szereplő telefonszámon.
 
Bárhova is tervezel külföldre utazni, mindenképpen köss utasbiztosítást:


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft