Mi a különbség a KGFB és a CASCO között?

Casco biztosítás gyorsan, kényelmesen, szakértő segítséggelÖntsünk tiszta vizet a pohárba. Tisztázzuk, hogy mi a különbség a két biztosítás között: 

Az első és legfontosabb különbség az, hogy a kgfb-t (kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást), - ahogy a nevében is szerepel - kötelezően meg kell kötnünk, ha járművünk forgalomba van helyezve, és a jármű üzembentartójának gondoskodnia kell a biztosítási díj rendszeres fizetéséről is.

Kötelező biztosítás esetén, ha bizonyítottan kárt okozunk, akkor a kötelező biztosításunk állja a másik, vétlen gépjármű helyreállítását, sőt a vétlen sofőr esetleges személyi sérüléséből eredő kártérítést is.

Ha rendelkezünk casco biztosítással is, akkor a saját autónkban keletkezett károkat ez a biztosítás fogja fedezni. Amennyiben a balesetet mi okoztuk, de nincs casco biztosításunk, saját költségen kell rendeznünk a keletkezett kárunkat. 

Különbség az is, hogy a casco biztosítás díja általában magasabb, mint a kötelezőé. A casco biztosításra jellemző, hogy modulárisan épül fel, azaz az alap casco biztosításon felül további kiegészítő biztosításokkal óvhatjuk a gépjárművünket és magunkat.

Az alapbiztosítást jelentő elemi káron, töréskáron, üvegkáron és lopáskáron kívül köthetünk a casco biztosításhoz baleset-, poggyászkár-, kátyúkár-, kölcsöngépjármű-, rágcsálókár-, asszisztencia-, hibás tankolás-, jogvédelem-, újérték-térítés biztosítást is, és még nem is soroltuk fel a piacon elérhető összes casco kiegészítő biztosítást!

Komoly eltérések lehetnek a casco biztosítások között

A kgfb biztosítások tartalmilag minden biztosítónál megegyeznek, de a casco biztosítások között jelentős különbségek vannak. Érdemes biztosítási alkusszal egyeztetni, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb verziót, hiszen nem mindegy, hogy csak egy koccanásos károk javítására szolgáló casco biztosítást szeretnénk kötni, vagy egy olyan változatot, ami lopásra, elemi kárra, sérülésre és a fentebb felsorolt egyéb károk esetén egyaránt térít

Indítson egy gyors casco kalkulációt weboldalunkon, és ha meghozta döntését, keresse kollégáinkat a szerződése befejezéséhez.

Tudja gépjárművét teljes biztonságban az Eurorisk-kel:



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft